Húsvéti sonkából válasszuk a hazait és a minőségit

Megosztás:

Jó tanácsokat adott az ünnepi lakomákhoz a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke.

Éder Tamás a Világgazdaságnak elmondta, hogy a húsvéti sonka vásárlásakor figyeljünk a szavatossági időre, és keressük a hazai termékeket.
A hús bizalmi termék, ezért olyan gyártótól, olyan forgalmazótól érdemes megvenni az ünnepi asztalra valót, amelyben eddig nem csalódtunk. Valamint felhívta a figyelmet arra is, hogy

kétes eredetű terméket vagy olyat, melynek a címkéjén a gyártót nem tüntetik fel, ne vásároljon senki.

Éder Tamás szerint tisztában kell lenni azzal is, hogy a húsvéti füstölt áruk kategóriájában nagyon sokféle minőségű termék található a piacon.

  • A 2700-3000 forintos gyorsérlelt, főtt sonka
  • és a 4000-4500 forint feletti hagyományos érlelésű sonka

nem ugyanaz a termék!

Azt is kiemelte, hogy vásárláskor érdemes gondosan ellenőrizni a termék minőségmegőrzési idejét, hiszen az akciós termékek között lehet olyan, amely hamarosan lejár. Javasolta azt is, hogy az olcsóbb, gyengébb minőségű termékek helyett vásároljunk biztonságos, finom magyar húst.

Arról is beszámolt, hogy húsvétkor változnak a sonkavásárlási szokások is, hiszen ilyenkor a legtöbben egyben vásárolják meg, míg máskor leginkább szeletelve kérik az emberek. Hozzátette, hogy az olyan típusú füstölt húsáruk forgalma, mint a kötözött vagy a parasztsonka, év közben lényegesen kisebb.

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük